Boken

En bok för dig som är, vill bli, anlitar eller förmedlar en moderator, och för alla som är intresserade av konsten att leda på scen. Praktiska tips blandas med författarnas gedigna erfarenheter. En användbar och inspirerande vägledning i moderatorvärlden.

Om boken

Utbildning

Vårt koncept Moderatorslyftet är en utbildningsdag för dig med moderatorsuppdrag som vill vässa ditt ledarskap på scen och byta erfarenheter med andra moderatorer. Med föreläsningar, verktyg, övningar och workshop baserat på deltagarnas case.

Utbildning

Coaching

Vill du ha personlig handledning och stöd i din moderatorsroll?  Vi erbjuder skräddarsydd coaching för individer och små grupper. Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal.

Coaching

Föreläsning

Konsten att leda på scen är en fartfylld och handfast föreläsning om att leda på scen; för alla som någon gång leder möten, seminarier eller konferenser. Något för nästa ledardag eller chefskonferens?

Föreläsning

Vårt nyhetsbrev: Moderatorn har ordet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för våra och andras erfarenheter och tips och råd, både för moderatorer och arrangörer.

Vi använder information som du skickar här för att skicka ut nyhetsbrevet Moderatorn har ordet. Bocka för rutan nedan för att godkänna och klicka sedan på 'Subscribe to list' för att börja prenumerera.

Du kan när som helst välja att avprenumerera genom att klicka 'Avregistrera' i slutet på ett mail eller genom att maila info@yrkemoderator.se. Genom att klicka nedan så accepterar du dessa villkor.

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera, bekräftar du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretesspraxis här.

Boken

Yrke: Moderator är en bok för dig som är, vill bli, anlitar eller förmedlar en moderator, och för alla som är intresserade av att leda på scen.

Talarbranschen växer så det knakar och omsätter miljarder. Möten och evenemang bidrar till innovation, kunskap, samhällsnytta, värdeskapande kontakter och starkare varumärken. I takt med detta ökar moderatorns roll i omfattning och betydelse.

Ett professionellt ledarskap på scenen erkänns alltmer som avgörande för ett events framgång. Det leder till större fokus på kunskap, utbildning och kompetens för alla intressenter.

Här får du praktiska tips som blandas med författarnas gedigna erfarenheter av att förbereda, genomföra och följa upp ett moderatorsuppdrag. Flera andra röster bidrar genom sina perspektiv till att göra Yrke: Moderator till en användbar och inspirerande vägledning. Läsaren ges också utrymme till att reflektera i alla bokens kapitel.

Köp boken

Vid köp av fem böcker eller fler, kontakta oss gärna direkt för prisförslag

Nyheter & tips

Nyheter och diskussioner om moderatorskapet

Samtliga inlägg

Utbildning

Moderatorslyftet

En utbildningsdag för dig med moderatorsuppdrag som vill vässa ditt ledarskap på scen och byta erfarenheter med andra moderatorer. En intensiv heldag med föreläsningar, verktyg, övningar och workshop baserat på deltagarnas case.

Kursen vänder sig till dig som:

… modererar regelbundet
… har större uppdrag på gång
… har moderatorsuppdrag på din arbetsplats
… är mötes- och eventarrangör och vill få djupare kunskap om moderatorsrollen

Under dagen lyfter vi:

  • Exempel på format (t. ex. intervju, panelsamtal, debatt)
  • Den virtuella moderatorn – hur du modererar digitalt
  • Konsten att ställa frågor
  • Träning på utmanande situationer med feedback
  • Konsten att lyssna
  • Workshop baserad på case från deltagarna
  • Mallar och verktyg – bl.a. det optimala körschemat, interaktivitetstips, moderatorns 101 frågor

Kursdatum för Moderatorslyftet som webkurs 17 september

Anmäl dig här

och mer info här

Moderatorslyftet kommer att ges löpande. Vi håller dessutom internutbildningar. Kontakta oss för intresseanmälan eller frågor.

Kontakta oss

Coaching

Vill du ha personlig handledning och stöd i din moderatorsroll?  Vi erbjuder skräddarsydd coaching för individer och små grupper.

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal. info@yrkemoderator.se

Åsa: +46-701-46 33 63

Karin: +46-706-69 3195

Föreläsning

Konsten att leda på scen

En fartfylld och handfast föreläsning  om att leda på scen; för alla som någon gång leder möten, seminarier eller konferenser.

Något för nästa ledardag eller chefskonferens?

Kontakta oss

Författarna

Författarna

Åsa Lindell

Åsa Lindell är moderator, föreläsare, certifierad facilitator samt författare till boken En fot i golvet (2013). Åsa modererar lika gärna på tyska, franska och engelska. Åsa är en av initiativtagarna till integrationsprogrammet Ett steg på vägen.

Åsas hemsidaMaila Åsa

Karin Klingenstierna

Karin Klingenstierna, moderator, konferencier och sångerska, har stått på svenska och internationella scener över tusen gånger. Karin var den mest bokade moderatorn 2017 hos kvinnligatalare.se och har många återkommande uppdragsgivare.

Karins hemsidaMaila Karin

Kontakta oss

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal.

Kontaktformulär

Denna sida skyddas med reCAPTCHA och Googles
Sekretesspolicy och
Användarvillkor gäller.